3 september 2016
14:00

Assyriska United IK

Referat: Västerhaninge IF - Assyriska United IK

Enkel seger mot Assyriska U. Det borde ha varit större siffror men det stannade vid 4-1. Försvaret anförda av Adam har verkligen höjt sig under hösten och spelade riktigt bra. Framåt fortsätter det frejdiga spel vi sett Västerhaninge under hela säsongen.
1-0 kom redan i den 7:e minuten. En hörna för Västerhaninge där Ibbe gräver fram en andra boll och Adam trycker dit en hård bredsida.
2-0 är ett självmål där Vedran bryter fram trycker in bollen som Assyriska Us försvarare lägger in i eget mål.

Andra halvlek Västerhaninge kontrollerar spelet fullständigt följaktligt kommer 3-0 helt logiskt då Mohamed lyfter in bollen.
Sen händer det som ger en dålig smak trots segern. En Assyriskaspelare kapar Ibbe på mittplan med rött kort som följd. Han lyckas med konststycket att provocera Ibbe så han drar på sig ett rött även han. Mindre bra av Ibbe mest pinsamt av Assyriskaspelaren. Och det fortsatte efter det med ett språkbruk från Assyriskaspelarna som man inte kan återge i ett matchreferat, men domarna struntar i sådant.

3-1 kommer i den 86. Därefter har Västerhaninge genom Vedran ett skott i stolpen i öppet läge. Istället ges Assyriska en straff i den 90:e minuten. Skulle matchen bli spännande trots allt? Pontus visar då vilken bra målvakt han är och räddar straffen. Istället kan Vedran fastställa slutresultatet till 4-1 i den 96:e ! minuten. 8 minuters tillägg hör inte till vanligheterna i Division 4 fotbollen, var hittade domaren det?. Kanske njöt domaren av Västerhaninges spel?
Pekki debuterade i Västerhaninge och gjorde en riktigt bra match. Tog för sig framåt men framförallt jobbade han stenhårt i defensiven.

VIF -AU 8 - 3

Sammanfattningsvis: Stabil seger som egentligen aldrig var hotad. Nu ny vecka träna hårt så får vi ta oss an Segeltorp nästa lördag.